GÜNDOĞDU ÇALIŞANLARI ÇOCUKLARI İÇİN BURS BAŞVURULARI

/ SIKÇA SORULAN SORULAR / GÜNDOĞDU ÇALIŞANLARI ÇOCUKLARI İÇİN BURS BAŞVURULARI

1. Gündoğdu Topluluğu çalışanlarının çocukları için burs başvuruları nereden alınmaktadır?
KT çalışanlarının çocukları için burs başvuruları da Eğitim-Öğretim dönemi başında ilan edilen tarihler arasında www.gundogduvakfi.org adresindeki online sistemimiz üzerinden alınır.
2.Kimler başvurabilir?
Anne ve/veya babası Gündoğdu Topluluğu şirketlerinde çalışan ve bordrosu Gündoğdu Topluluğu’na ait, aile geliri her yıl belirlenen yıllık gelir limitinin altında olan, meslek lisesi ve üniversite öğrencileri başvurabilir. www.gundogduvakfi.org bu bağlantıdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
3. Gündoğdu Vakfı bursu için geri ödeme şartı veya mecburi hizmet var mı?
Gündoğdu Vakfı’nın bursları karşılıksızdır.
4. Hazırlık veya ara sınıfta okurken, burs başvurusunda bulunabilir miyim?
Evet, burs başvurusu yapılabilir.
5. Yüksek Lisans, 2.Öğretim, Açık Öğretim, Özel Okul, Uzaktan Eğitim ve Yurt dışında okuyan öğrencilere bursunuz var mıdır?
Hayır, burslarımız bu programları kapsamamaktadır.
6. İnternet başvursunda nelere dikkat edilmeli? Başvuru sonrasında evrak teslim ediliyor mu?
Online başvuru 2 aşamada yapılmaktadır. 1- Ön kayıt: Sistemde istenilen tüm bilgileri kaydettikten sonra e-posta adresine bir onay linki gelecektir. 2- Doğrulama: Mailine gelen linke tıklayıp hesabını aktive etmen ve diğer bilgi alanlarını da doldurman gereklidir.
Tüm bilgilerini kaydettikten sonra e-posta adresine bir form gelir, gelen formu imzalayarak ekinde istenilen belgeler ile birlikte bağlı olduğunuz Gündoğdu Topluluğu firmasının insan kaynakları birimine teslim etmen gereklidir.
7. Başvurumu internetten yaptım ancak mail gelmedi. Tekrar başvuru yapmak istenildiğinde “T.C. no kullanılmaktadır” diye mesaj veriyor ne yapmalıyım?
Bunun iki sebebi olabilir: 1- “Başvuru formun” e-postanın “gereksiz (junk, spam)” kısmına düşmüştür bu alanı kontrol etmeni öneririz. 2- Ya da e-posta adresini yanlış girmiş olmandan kaynaklıdır. Çözümü için info@gundogduvakfi.org adresine T.C. numaran, isim ve telefon numaranı problemin açıklaması ile birlikte yazarak bize mail göndererek bilgi verebilirsin.
8. Daha önce başvurumu yaptım ancak Şifremi unuttum portala nasıl giriş yapacağım?
Üye girişinde yer alan “şifremi unuttum” kısmından yeni şifre talep edebilirsin.
9. Portala giriş yaptığım e-posta adresimi artık kullanmıyorum, portala nasıl giriş yapacağım?
info@gundogduvakfi.org adresine T.C. numaran, isim ve telefon numaranı yazıp bize durumunu izah eden bir e-posta göndererek bilgi verebilirsin.
10. Velimin yıllık gelirini hesaplanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Yıllık Toplam Net gelir hesaplanırken, yıl sonunda tahakkuk etmesi muhtemel her türlü ikramiye, prim, sosyal yardım ve ailenin diğer gelirleri de dikkate alınmalıdır. Bağlı olduğunuz KT firmasının İnsan Kaynakları biriminden bilgi alabilirsiniz.
11. Burs sonuçları ne zaman belli olacak ve nerede duyurulacak?
Bağlı olduğunuz Gündoğdu Topluluğu firmasının insan kaynakları biriminden ve başvuru sırasında portala kaydettiğin e-posta adresin üzerinden bilgi alabilirsin. Sonuçlar Aralık ayı içerinde açıklanmaktadır.

12. Burs ödemeleri ne zaman ve nereye yapılıyor?
Burs kazanan öğrenciler Yapı Kredi Bankası’ndan kendi adına hesap açmalı ve hesap cüzdan fotokopisini en kısa sürede Vakıf’a iletmelidir.
Ödemeler; önce ki seneden devam eden bursiyerler için; Aralık ayında ilk 3 aylık, Şubat ayında 4 aylık ve Mayıs ayında son 3 aylık olarak yatırılır. Yılda toplam 10 ay burs ödenir.
Yeni seçilen bursiyerler için; Şubat ayında ilk 7 aylık topluca yatırılır, son 3 aylık burslar Mayıs ayında yatırılır. Yılda toplam 10 ay burs ödenir.
13. Bursun devam etmesi için ne gerekir?
Burs şartlarına uygun olup olmadığın her dönem sonunda tekrar değerlendirilir.
Bunun için; her dönem başında www.vkv.org.tr burs başvuru sisteminden daha önce oluşturduğun “kullanıcı adın” ve “şifren” ile tıpkı başvuru sürecinde olduğu gibi giriş yapıp bilgilerini güncellemen gerekmektedir. Güncelleme sonrası mailine düşen formunu ve istenen ek belgeleri bağlı olduğunuz Gündoğdu Topluluğu firmasının ilgili birimine teslim etmen beklenmektedir.
14. Burs devam koşulları neler?
Bu linkten detaylı bilgi alabilirsin.
www.gundogduvakfi.org
15. Hem KYK bursuna hem de Gündoğdu Vakfı bursuna başvuru yapabilir miyim?
Başvuru yapabilirsin, ancak ikisini de kazanman halinde birini tercih etmen gerekli!
16. Dikey Geçiş ve Formasyon öğrencileri burs başvurusunda bulunabilir mi?
Evet bulunabilirler.
17. Yatay geçiş yaparsam veya okulumu dondurursam bursum devam eder mi?
Mevcut bursiyerimizken yatay geçiş yaptığında Vakıf’la irtibata geçmeni öneririz. Okulun dondurulması halinde burs iptal edilir.
18. Erasmus ile yurtdışına gidersem bursum kesilir mi?
Hayır, ancak yurtdışına gitmeden önce bize ve bağlı olduğun firmanın insan kaynakları birimine mutlaka bilgi verip evraklarını teslim etmen gerekilidir.
19. Öğrenciyken bir işte çalışmam halinde burstan yararlanabilir miyim?
Gelir durumuna olumlu etki etmesi nedeniyle gelir miktarı ve çalışma süresi dikkate alınacak bir konudur. Detaylı bilgi vermeniz gerekir.
20. KT çalışanı olan babam/ annem işten ayrıldı/ emekli oldu. Burs başvurusunda bulunabilir miyim?
Mevcut bursiyerimizken veliniz işten ayrılır ve emekli olursa, devam ettiğin mevcut okulun bitene kadar firmanızın da görüşü alınarak bursun devam ettirlebilir. Ancak burs için ilk kez başvuru yapacaksan ve velin işten ayrılmış veya emekli ise başvurun alınmayacaktır.
21. Gündoğdu Topluluğu çalışanları en fazla kaç çocuk için burs başvurusunda bulunulabilir?
Tüm koşullara uyan çocukları için başvuruda bulunulabilir. Sayı kısıtlaması bulunmamaktadır.
22. Gündoğdu Topluluğu çalışan çocuklarına verilen burs için de mülakat yapılmakta mıdır?
Hayır yapılmamakta.

QR Kod (İletişim)